Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 2013

Κοπή πρωτοχρονιάτικης (2013) πίτας Συλλόγου στην AULA της Γερμανικής Σχολής Αθηνών

Στις 31 Ιανουαρίου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων (AULA) της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (ΓΣΑ) ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ελληνικού τμήματος της ΓΣΑ, συνεπής στην παράδοση που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, κ. Wolfgang Rechenhofer, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου της ΓΣΑ, κ. Martin Schüller, καθώς και άλλα μέλη του ίδιου Συμβουλίου, ο Διευθυντής της Σχολής, κ. Thomas Fischer, ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής του Λυκείου, κ.κ. Βασίλης Τόλιας και Αλέξανδρος Έξαρχος, η Διευθύντρια και ο Υποδιευθυντής του Γυμνασίου, κ.κ. Αγγελική Κανελλακοπούλου και Χρήστος Κωνσταντινίδης, η εκπρόσωπος του Συλλόγου των Καθηγητών, κα Γεωργία Κοτσιάλου, η Πρόεδρος του Συμβουλίου Γονέων του Γερμανικού Τμήματος κα Christine Curdes, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων κα Σοφία Χριστοφορίδου-Φωτιάδου, εκπρόσωποι των 15Μελών Συμβουλίων, επίτιμα μέλη του Συλλόγου μας καθώς και πλήθος καθηγητών, μαθητών και γονέων.

Για πρώτη φορά, εφέτος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου στην προσπάθειά του να υποστηρίξει την ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση των εισφορών των μελών του, οι οποίες αποτελούν τη μοναδική τακτική πηγή εσόδων του και σχηματισμού της περιουσίας του, μετά από απόφασή του στην οποία συνεκτίμησε, ιδίως, τις παρούσες ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, προέβη στη διάθεση μέρους του ποσού των εσόδων του για την οικονομική υποστήριξη των μελών του. Για το λόγο αυτόν, κατόπιν κλήρωσης μεταξύ των παρευρισκόμενων γονέων-μελών του Συλλόγου κατά την κοπή της Πίτας, χρηματοδότησε τις σχολικές δραστηριότητες έξι τυχερών μαθητών, ενός από κάθε τάξη, και ειδικότερα:

α)για την 7η τάξη, τη συμμετοχή σε έναν Όμιλο Ελεύθερης Εργασίας (AG),

β)για την 8η τάξη το συνολικό κόστος (μετάβασης και διαμονής) της εκδρομής για σκι στον Παρνασσό,

γ)για την 9η τάξη, το αεροπορικό εισιτήριο της εκδρομής του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών (Τουρκία ή Γερμανία),

δ)για τη 10η τάξη, το συνολικό κόστος (μετάβασης και διαμονής) της πολυήμερης σχολικής εκδρομής,

ε)για την 11η τάξη, το αεροπορικό εισιτήριο της εκπαιδευτικής εκδρομής στη Γερμανία (στα πλαίσια του επαγγελματικού προσανατολισμού), και

στ)για την 12η τάξη, το συνολικό κόστος (μετάβασης και διαμονής) της εκδρομής των τελειοφοίτων στη Γερμανία.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ Γιώργο Μαραμένο, Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου μας για τη χορηγία της επιχείρησης κοσμημάτων «ΜΑΡΑΜΕΝΟΣ & ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΕ», τη κα Αθηνά Πέτσα-Μαντά, Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου για τη χορηγία της ξενοδοχειακής επιχείρησης «PELION RESORT» και τη κα Μαρία Τρούσα-Βισβάρδη για τη χορηγία της ξενοδοχειακής επιχείρησης «Βισβάρδης Διονύσιος».