Λεύκωμα αποφοίτησης 12ης τάξης σχολικής περιόδου 2011-2012

PictureΤο λεύκωμα αποφοίτησης της 12ης τάξης κάθε σχολικής περιόδου, εκδίδεται από το Σύλλογο Γονέων, και μοιράζεται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες κατά την τελετή αποφοίτησης. Η τελετή αυτή φέτος έγινε την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012.

Ο Σύλλογος στην προσπάθειά του αυτή κινητοποίησε τους μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στη δημιουργία του λευκώματος συγγράφοντας το μεγαλύτερο μέρος των κειμένων αυτού. Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους καθηγητές συγκεντρώθηκαν τα κείμενα, το δε Δ.Σ. του Συλλόγου ανάθεσε σε ειδικούς και καταξιωμένους επαγγελματίες την εικαστική δημιουργία και εκτύπωση του λευκώματος, επωμιζόμενος σύμφωνα με τις οικονομικές του δυνατότητες το αντίστοιχο κόστος.
Φέτος, η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά φιλοδοξώντας στο βέλτιστο τελικό αποτέλεσμα . Κατά ευτυχή συγκυρία το δημιουργικό κομμάτι του λευκώματος αποτελεί μια χορηγία της εταιρείας REDWORKS, υπό την ευθύνη της κυρίας Χατζηγιαννάκου, μητέρας τελειόφοιτου μαθητή. Η κα Χατζηγιαννάκου ετοίμασε διάφορες ολοκληρωμένες προτάσεις για το αισθητικό μέρος του λευκώματος, δύο από τις οποίες τέθηκαν, στη συνέχεια, στην κρίση των ίδιων των ενδιαφερομένων, δηλ. των τελειόφοιτων μαθητών. Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου που εκπροσωπούν την 12η τάξη μαζί με την κυρία Χατζηγιαννάκου έδειξαν στα παιδιά τις εικαστικές προτάσεις. Στη ψηφοφορία που ακολούθησε, αναδείχτηκε, μεγάλη πλειοψηφία σε όλα τα τμήματα, η πρόταση που αποτέλεσε το Λεύκωμα του 2012. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να εκφραστούν μέσα από τα κείμενά τους για ό,τι άφησε μέσα τους το πέρασμα έξι χρόνων από την Γερμανική Σχολή.
Πέρυσι ο Σύλλογος Γονέων αποφάσισε για πρώτη φορά η έκδοση να γίνει και σε ηλεκτρονική μορφή, και να μοιραστεί δωρεάν σε όλους ένα CD. Η ίδια πρωτοβουλία συνεχίστηκε και φέτος. Το λεύκωμα του 2012 σε μορφή pdf, αλλά και προηγούμενων ετών μπορεί όποιος επιθυμεί να τα «κατεβάσει» ελεύθερα, από την ιστοσελίδα του Συλλόγου Γονέων.